Wedstrijdverslagen

Berg aan de Maas, 02 juni 2024.

Walkingfootbal toernooi De Ster 1 juni 2024

Op zaterdagmorgen om 09.30 verzameld bij de kantine van IVS en van daar uit met 10 man vertrokken naar het walkingfootbal toernooi van De Ster.
We werden daar ontvangen met Koffie en vlaai, hierna omkleden en warm lopen.

We waren ingedeeld in een poule met 5 teams 2 Belgische, 1 Duitse en 2 Nederlandse teams.
De 1e wedstrijd werd met 1-0 gewonnen, de 2e gelijk gespeeld 2-2, de 3e 3-0 gewonnen en
de laatste 0-0 gelijk gespeeld.
Dit betekende dat we gedeeld 1e waren in de poule maar door dat we een slechter doelsaldo hadden betekende dit een 2e plaats in de poule.
Met die 2e plaats moesten we spelen voor de 3e en 4e plaats. Na de reguleren speel tijd was het 1-1 dus penalty’s trappen iedere ploeg 3 stuks, ook hier gelijk 2-2 , dit betekende een gedeelde 3e plaats.

We kunnen terug zien op een zeer geslaagd toernooi, dat prima georganiseerd was door De Ster.
Na afloop de hele gang van zaken de revue laten passeren onder het genot van een drankje en toch ook nog een 1e prijs behaald wegens de langst blijvende ploeg in de kantine
Mannen de begeleiding is trots op jullie niet alleen met het behaalde resultaat maar ook met de samenhorigheid tijdens en na de wedstrijd.

Verslag Jo Strijkers

Berg aan de Maas, 18 april 2024.

Verslag van bezoek Old Stars IVS aan het toernooi bij BLC den Bosch, op woensdag 17 april.

Berg a/d maas 18-4-2024

Op een prachtige locatie met prima kunstgras, waren 4 velden uitgezet, waar steeds gedurende 15 minuten 8 teams hun wedstrijden speelden.
Er waren totaal 16 teams, waaronder RKC, FC Utrecht, Feijenoord (en IVS)
De weersvoorspellingen voor die dag waren niet al te best, waardoor de wedstrijden afwisselend in herfst- en zomersferen werden afgewerkt.
In onze poule wonnen we alle drie de wedstrijden en gingen we om 12.00 uur aan de georganiseerde lunch.
Na de pauze speelden we nog drie wedstrijdjes, waarvan 2 gelijk en 1 nipt verloren.
Tegen de uiteindelijke winnaar FC Utrecht speelden we gelijk.
Ook al zijn in deze sport de resultaten niet het belangrijkste, we hadden een goed gevoel over onze behaalde vijfde plaats.
Na afloop, onder het genot van een hapje en een drankje, volgde de prijsuitreiking door de vrouwelijke wethouder van den Bosch.
Toen IVS naar voren werd geroepen, moest Jo zijn sprintje inzetten om Lei voor te zijn.
Tenslotte nog dank aan onze chauffeurs voor de veilige heen- en terugreis.

Berg aan de Maas, 06 september 2023

Verslag Ster-Toernooi

Op 2 september 2023 was het zover, eindelijk. Het gaat altijd zo goed op de trainingen.
We konden ons gaan meten met echte tegenstanders op het toernooi in Stein.
Een toernooi van internationale allure, georganiseerd door de Ster en officieel geopend door de wethouder van sport van de gemeente Stein.
Een eyeopener voor haar want ze had nog nooit van het fenomeen ‘wandelvoetbal’ gehoord.
De verwachtingen waren bij sommige van ons al hooggespannen afgaande op het app-verkeer en werd er zelfs al gerept over het spelen van de finale.

Er waren twee poules van 5 teams, de wedstrijden duurden 15 minuten en de scheidsrechters werden geassisteerd door een soort van grensrechter die ook op onregelmatigheden letten.
En die bij in hun ogen geconstateerde fouten een signaal mochten geven aan de scheids. Het was dan aan de scheidsrechter om wel of niet in te grijpen.
Maar het was vooral bedoeld om recht te doen aan de term van het voetbal dat we willen beoefenen. Een vooruitgang, al moet die bijstand nog door ontwikkelen.

Over voetbal gesproken…… daar kunnen we kort over zijn en hebben we zeker gedurende de hele dag onze leermomenten gehad. Het was een hele lange lesdag aan het begin van een nieuw schooljaar, althans zo voelde het.
De eerste partij werd verloren met 4-0, de tweede met 4-2, de derde met 5-1 en de vierde met 3-2. Elke wedstrijd kwamen we tekort en werden we overklast.
De poulewedstrijden waren gespeeld en de balans was door de wedstrijdleiding opgemaakt. Wij moesten nog eenmaal aan de bak.
De finales stonden op het programma en we hadden het toch nog klaar gespeeld om voor de negende / tiende plaats te kunnen gaan.

Onze grote leider wilde de handdoek in de ring gooien. Hij verbond zijn lot aan verlies van de laatste wedstrijd.
Natuurlijk deed hij dat om ons nog eens op te peppen zodat we ons nog eens het vuur uit sloffen zouden lopen.
Uiteindelijk hebben we de constante lijn van die dag door getrokken, zijn 10e geworden en Jo blijft de grote leider.

De werkelijkheid is soms weerbarstiger en het voetballeven kan wreed zijn.

Met sportieve groet.

Berg aan de Maas, 09 juni 2023

Verslag wedstrijd Old Stars IVS – De Ster 17 mei 2023.

Op Zaterdag 17 mei was de wedstrijd Old Stars IVS – De Ster, we kregen op de val greep 2 teams per club die tegen elkaar gingen spelen. Er werd gespeeld op 2 velden, dit ging in het begin goed, maar een team van De Ster vond het nodig om op elke beslissing van de scheidsrechter commentaar te leveren, verschillende keren gewaarschuwd te zijn en zelfs een gele kaart kon dit commentaar niet stoppen, zodat de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde de wedstrijd te staken. Heel jammer tot dit gebeurde maar het kon niet anders.
Na de wedstrijd hebben we voor de teams gezorgd voor koffie en vlaai, jammer dat hier maar 5 mensen van de 12 van De Ster gebruikt van maakte, de rest vertrok zonder iets te zeggen.
Jammer dat ze de geest van het Walkingfootball niet begrepen hadden, voor ons een negatieve ervaring wat het Walkingfootball betreft.

Klik op de afbeelding om meer foto's te bekijken

Berg aan de Maas, 08 mei 2023

WEDSTRIJD VERSLAG: Toernooi MVV.

Na vorig jaar, niet onverdienstelijk, te hebben deelgenomen aan het toernooi bij ‘us mvv-ke’ was het op Bevrijdingsdag 5 mei 2023 weer zover. Met een combinatie van nieuwe aanwas, oudgedienden die vorig jaar wel /niet aanwezig waren vertrokken wij naar de Geusselt. De selectie was in de breedte gegroeid en je voelde aan alles dat er ook dit jaar weer een goed resultaat mogelijk was. De sfeer zat er goed in.

Na aankomst zijn wij in Maastricht met koffie/thee en vlaai ontvangen. Dat was goed geregeld. Na verwelkoming en succeswensen van de organisatie gingen de teams zich omkleden om daarna terug te komen voor een gezamenlijke warming-up. In tegenstelling tot vorig jaar was deze niet zo ‘warming’. Werd iedereen vorig jaar nog centraal aangestuurd door de lokale Olga Commandeur, die iedereen enthousiasmeerde en bij de les hield, nu liep er ’n ‘Sjeng’ voorop die meer van ‘t zelfinitiatief was. Er zat teveel vrijblijvendheid in, kunnen we (nog) niet mee omgaan.

Daarna begonnen de wedstrijden en onze eerste opponent was niet de minste. We moesten het gelijk opnemen tegen het thuisspelende MVV. MVV dat werd gedragen door het publiek en het thuisvoordeel, kwam goed uit de startblokken. Wellicht had het ook nog iets te maken met de nog niet tot onze kleinste spiervezels doorgedrongen warmte van de warming-up. We stonden niet goed in de dekking en lieten onze tegenstander lopen. Ja, na 12 minuten, zolang duurde een partijtje, was het 3-0 voor MVV en het eerste verlies een feit. Het kon alleen nog maar beter.

Voor de lunch hadden we nog een wedstrijd te spelen. Weer een grootheid. Nu was Roda JC uit Kerkrade onze volgende tegenstander. Met de onlangs tegen Roda gespeelde oefenwedstrijd in ons achterhoofd betraden we vol zelfvertrouwen het veld. Of had ons imago toch een deuk opgelopen? We wisten dat er mogelijkheden lagen en moesten karakter tonen. Uiteindelijk heeft dat de doorslag gegeven. Het leverde ons een klinkende overwinning op. De eerste punten in de ‘pocket’ en de eer was gered.

Daarna volgde een, door de damesaanhang van Old Stars MVV, goed verzorgde en lekkere lunch. Deze bestond uit soep, tomaat of goulash, diverse belegde broodjes met vlees, vis of gezond en koffie of thee erbij. En voor de liefhebbers was er ook nog een stukje fruit.

Na de lunch om half twee werden de wedstrijden hervat. En het ging beter. Na eerder Roda JC te hebben verslagen werden teams als Alfa Sport uit Schinnen, Hellas uit Klimmen en Melderslo allemaal aan de zegekar gebonden. Tot nu toe lagen we nog op schema. Wilden we het resultaat van vorig jaar evenaren dan zouden we de laatste wedstrijd gelijk moeten spelen. Het was mogelijk gelet op de 2-2 van vorig jaar. Konden we met de immense druk omgaan? Helaas gaf de kwaliteit en het gemiddelde leeftijdsverschil ten opzichte van tegenstander Veneba de doorslag en werd er met het kleinst mogelijke verschil verloren. Tijd voor de douche en derde helft.

Voor de prijs uitreiking hadden alle teams zich dan ook verzameld in de kantine. Bij dit toernooi gaat het niet om de winst maar om fair-play. Dit wordt uiteindelijk bepaald door de scheidsrechters die per wedstrijd punten uitdelen aan de teams. De balans opmakend zijn we als derde in de fair-play geëindigd en hebben we van de zes wedstrijden er vier gewonnen en twee verloren. Al met al een positief resultaat waar we trots op mogen zijn.

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de ‘Old Stars MVV’ was er ook nog een tombola georganiseerd. Tegen het einde van ons gezellig samen zijn vond hiervan de trekking plaats. Enkele van ons hadden al dan niet op legale wijze loten hiervoor bemachtigd. Hier vielen we royaal in de prijzen en vanwege privacy zal ik niet de volledige namen noemen. Ene Hans N. viel vier keer met zijn neus in de boter. Hij bleef zelfs bij de organisatie staan om zijn volgende prijs in ontvangst te kunnen nemen. Daarna werd hij afgelost door Martin O. aka Match. Deze presteerde het om twee prijzen weg te slepen. Vervolgens werd dit nog eens dunnetjes overgedaan Dagmar aka Dakmar en de leider van de groep Jo S. Uitbundig en uitgelaten heeft ‘Old Stars IVS’ de Geusselt verlaten, de rest in shock en beteuterd achterlatend.

Ik kijk alvast uit naar de uitnodiging voor 2024.

Klik op de afbeelding om meer foto's te bekijken

Berg aan de Maas, 13 april 2023

WEDSTRIJD VERSLAG: Roda Jc – OLDSTARS IVS

Op woensdagmorgen 12 april om 9.00 vertrokken wij Old Stars IVS richting Kerkrade voor de Walkingfootball wedstrijd tegen Roda JC we hadden gelijk met tegenslag te kampen omdat Dagmar ziek moest thuis blijven.
In Kerkrade aangekomen  en kennis gemaakt te hebben, kregen we van hun 3 spelers waaronder 1 vrouw. Het was voor ons de eerste keer dat een vrouw bij ons mee deed.
Na een moeizaam begin en het missen van drie 100% kansen stond het met rust 5-1 voor Roda JC.
Na rust orde op zaken gesteld en toen kwamen we los het gevolg eind uitslag 5-7 voor de Old Stars IVS.
Het was een prima ontvangst en het was een leuke wedstrijd, na afloop koffie met taart .
Al met al prettig om op terug te kijken en is voor herhaling vatbaar.

Berg aan de Maas, 01 november 2022

Klik op de afbeelding om meerdere foto’s te bekijken

WEDSTRIJD VERSLAG: OLDSTARS IVS – De Ster

Donderdag 27 oktober speelde we de wedstrijden tegen De Ster
De Ster had 2 teams en de Old Star IVS had er ook 2 teams.
Er waren 2 velden afgemaakt zodat we constant konden spelen met een kleine rust pauze.
Het was leuk om te zien hoe deze teams tegen elkaar speelde onder leiding van gekwalificeerde scheidsrechters.
De wedstrijden werden gespeeld in de geest van het Walking voetbal, voetballen op een leuke manier tegen elkaar is belangrijker dan winnen. Maar voor diegene toch de uitslagen willen weten, Old Stars IVS verloren er 2 en speelde er 2 gelijk.
Na afloop nog na gepraat onder het genot van een aantal versnaperingen.
Volgend jaar zullen deze wedstrijden dan ook weer op het programma staan.

Berg aan de Maas, 18 oktober 2022

Old-Stars-IVS - Roda JC

Klik op de afbeelding om meerdere foto’s te bekijken

WEDSTRIJD VERSLAG: OLDSTARS IVS – Roda JC

Na lang zoeken om een geschikte datum te vinden was het zaterdag 15 oktober dan eindelijk zover en stond de wedstrijd Old Stars IVS – Roda JC op het programma.
Om te beginnen waren we verast dat hun 7 tegen 7 wilde spelen hiermee kwamen ze bij de aftrap.
De officiële regels zeggen 6 tegen 6. Om 7×7 te spelen op dezelfde maten van het veld als 6×6 was ons vreemd, je krijgt minder ruimte en de handelingssnelheid ligt hoger.
Het was Roda JC dat het eerste scoorde 0-1, wij maakte al snel gelijk maar even later liep Roda JC uit naar 1-3 bij ons werd de mouwen opgestroopt en liepen we uit naar 4-3. Na een paar persoonlijke fouten was het ineens 4-6 we kwamen goed terug tot 6-6 maar in de slot fase kwam Roda JC op 6-7.
Het was een gelijk op gaande wedstrijd waar Roda JC het voordeel had van 7 tegen 7 te spelen.

Na afloop nog gezellig bij elkaar gezeten onder het genot van koffie en vlaai en werd er gespeecht over in weer. Voor het volgend jaar zijn we uitgenodigd om weer tegen hun te spelen maar dan op Kaalheide.

Berg aan de Maas, 24 september 2022

Oldstars-IVS- AlfaSport

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

WEDSTRIJD VERSLAG: OLDSTARS IVS – ALFASPORT

Deze wedstrijd werd op donderdagavond 8 september gespeeld onder een zware donkere lucht, waar elk moment het onweer kon losbarsten.
Naar eerst afspraken gemaakt hoe we gingen spelen en iedereen duidelijk gemaakt op welke plaats ze moesten spelen aan de wedstrijd begonnen.
We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en binnen 10 minuten was het 4-0.
Helaas werd zich hierna niet meer aan de opdracht gehouden en Alfasport kwam terug tot 4-2, toen werd de wedstrijd onderbroken i.v.m. het onweer.
Bij de herstart liep het aan onze kant niet meer, het gevolg was dat Alfasport de wedstrijd won met 6-9.
Na afloop in de geest van het Walking Footbal nog gezellig nagepraat.
Ook dank aan Alfasport dit is een prachtige tegenstander.

Berg aan de Maas,  08 mei 2022

Test

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Afgelopen vrijdag 6 mei hebben wij Old Stars I.V.S. deelgenomen aan het wandelvoetbaltoernooi van M.V.V.
Na een hartelijke ontvangst deelgenomen aan de gezamenlijke lunch, hierna omkleden en de gezamenlijke warming up gedaan.
We hebben 5 wedstrijden gespeeld waarvan 3 gewonnen en 1 gelijk de laatste verloren, duidelijk was te zien dat na 60 min voetballen het beste ervan was,
des ondanks nog 2 keer de paal en 1 keer de lat geraakt.
Na het toernooi nog gezellig bij elkaar gezeten. Als aandenken kregen we een nieuwe wedstrijdbal.
Op 1 punt na hebben we de fairplaicub gemist. Perry kreeg de prijs van de opmerkelijkste speler van het toernooi een fles Corn.
Toen de punten geteld waren bleek dat we gezamenlijke winnaar waren van het toernooi.
We kunnen terug zien op een zeer geslaagd toernooi.

Berg aan de Maas,  01 mei 2022

Op vrijdag 22 april hebben wij Old Stars I.V.S. gespeeld tegen De ster
Het was een leuke avond, voetballend kunnen we nog wat leren van De Ster maar er werd gespeeld in de geest van het Wandelvoetbal.

Berg aan de Maas,  14 april 2022

Woensdag 13 april hebben we de uitgestelde wedstrijd tegen Roda JC gespeeld.
Na een hartelijk ontvangst begonnen met de gezamenlijke warming up.
Roda JC had 3 teams deze hebben allen tegen ons gespeeld.
Deze wedstrijden verliepen heel prettig, een leuke bijkomstigheid was dat wij 2 wedstrijden met 3-1
en 1 met 6-0 gewonnen hebben.
Na afloop onder het genot van een kop koffie nog gezellig bij elkaar gezeten.

Roda JC bedankt.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://walkingfootball-ivs.nl/wedstrijdverslagen/